I Memorijalni turnir "Nikola i Branka" 2007.

U znak sećanja na tragično nastradale košarkaša i košarkašicu Nikolu Radovića i Branku Sušu, košarkaški klub “Karađorđevo” 2007. godine ustanovio je memorijalni turnir koji nosi njihovo ime.

Memorijalni turnir Nikola i Branka ustanovljen je 2007. godine. Prvi turnir održan je 15. i 16. septembra iste godine na otvorenom terenu u Ban. Karađorđevu. Turnir je otpočeo spektakularnim skokom padobranca Slobodana Markovića koji je na teren doneo košarkašku loptu i simbolično ubacio trojku, a turnir je otvorio predsednik opštine Žitište Zoran Kasalović. 

Prvi dan turnira učestvovale su sledeće ekipe – pioniri: KK "Partizan" Beograd, KK "Vojvodina" Novi Sad, KK "Proleter" Zrenjanin i KK "Karađorđevo". Pobednici su bili košarkaši “Partizana”-a, a za najboljeg igrača proglašen je Đorđe Božović iz  "Proleter”-a.

Drugi dan učestvovale su sledeće ekipe – kadetkinje: ŽKK "Sloga" Plandište, ŽKK "Sečanj" Sečanj, ŽKK "Proleter" Zrenjanin i ŽKK "Karađorđevo". Pobednice su bile košarkašice “Proleter”-a, a za najbolju igračicu proglašena je Isidora Perišić iz "Proleter"-a.

Najboljim učesnicima turnira majke Nikole Radovića i Branke Suše uručile su posebne poklone u znak sećanja na učešće na ovom turniru.

U Galeriji možete pogledati fotografije sa turnira.