Košarkašica Sofija Ivković najbolja sportiskinja Banatskog Karađorđeva za 2018. godinu

Već po tradiciji, u okviru klulturno zabavne, privredne, edukativne i sportske manifestacije, „Karađorđevačka prela“, u petak 25.01.2019. godine organizacioni odbor, organizovao je sportsko veče. Da organizacija sportske večeri ne bude na nivou prethodnih godina i još bolja, uticali su vremenske prilike, odnosno neprilike, jer je bila prava snežna mećava.

Kao i prethodnih godina i ove godine sportsko veče bilo je posvećeno sportu u Banatskom Karađorđevu. Ovo je bila lepa prilika da predstavnici klubova i udruženja ispričaju i analiziraju svoj rad u 2018. godini i iznesu planove rada za 2019. godinu.

Organizacija sportske večeri zamišljena je da se sastoji iz tri celine i to muzičkog dela, predstavljanje klubova i udruženja kroz izveštaje o radu i planovima za 2019. godinu i svečanog dela na kom se tradicionalno dodeljuju priznanja najboljim sportistima i sportskim radnicima.

Ostaje žal što su posetioci sportske večeri u muzičkom delu bili uskraćeni, zbog snežne mećave, da uživaju u slušanju pesama koje je trebao da otpeva operski pevač Nikola Basta iz Novog Sada, poreklom Karađorđevčanin.

U drugom delu sportske večeri, KK “Karađorđevo” u izveštaju o radu za 2018. izneo je da su svi planovi na početku godine realizovani. Pored redovnih takmičenja u seniorskim ligama i ligama za mlađe kategorije, uspešno je organizovan i jedanaesti memorijalni turnir “Nikola i Branka” o kome je napravljen i kratki video zapis. Takođe, da su Karađorđevčani dobri i srdačni domaćini vidi se kroz organizaciju prvenstvenih i prijateljskih utakmica, a posebno je izdvojena organizacija prijateljske utakmice na kojoj su Karađorđevčanke ugostile i odigrale utakmicu protiv pionirske reprezentacije Moskve, koje su bile na pripremama u Zrenjaninu. O organizaciji i igranju utakmice prikazan je video zapis.

Na svečanom delu sportske večeri, priznanje kao najbolja sportiskinja Karađorđeva dobila je košarkašica Sofija Ivković. Ovo priznanje je ujedno i nagrada za sav njen uložen rad i trud u ŽKK “Karađorđevo”. Ujedno je i motiv svim mladim košarkašima i košarkašicama da nastave sa treniranjem košarke i jednog dana postanu odlični košarkaši i košarkašice, a pre svega izgrade svoju ličnost i postanu akademski građani kao što je Sofija Ivković. Košarkašski klub “Karađorđevo” ponosan je što u svojim redovima ima takve članove.

 

Video: 
XI Nikola i Branka
Karadjordjevo - Glorija