Novu sezonu Karađorđevčani startovali pobedom

Seniori KK „Karađorđevo“ su na najbolji mogući način započeli novu košarkašku sezonu 2021/22, u drugoj muškoj reginalnoj ligi, grupa sever B. U dosta podmlađenom sastavu, bez iskusnog kapitena Martinovića, uspeli su da ostvare pobedu na gostovanju u Ravnom Selu rezultatom 66:65.

Podmlađena ekipa Karađorđeva, predvođena iskusnim Lukom Uzelcom, odlično je otvorila utakmicu i prvu četvrtinu dobila rezultatom 22:13. U drugoj četvrtini i dalje su Karađorđevčani diktirali tempo i agresivnom odbranom uspeli su da povećaju prednost, pa se na poluvreme otišlo sa dvanaest koševa prednosti. Uz veliku podršku publike, iskusna ekipa domaćeg „Proletera“, u trećoj i četvrtoj četvrtini, polako je smanjivala prednost gostiju. Međutim, razlika na poluvremenu ulila je dobru dozu samopouzdanja Karađorđevčanima, koji su uspeli da se odbrane i na kraju pobede sa pola koša prednosti. Pored Uzelca, odličnu igru pružili su mlađi igrači braća Budisavljević, Klimović, Žarković, Radaković, Radosav, Sirar i na taj način dali do znanja da na njih klub može ozbiljno da računa.

U sledećem kolu Karađorđevčani igraju na svom terenu protiv favorizovane ekipe „Akademika“ iz Srbobrana. Pozivamo sve pijatelje kluba, navijače i ljubitelje košarke da dođu u halu i svojim prisustvom daju podršku ekipi „Karađorđeva“.