O nama

Košarkaški klub „Karađorđevo“ osnovan je 1976. godine u Banatskom Karađorđevu i jedini je klub u regionu koji nije prekidao takmičenje, a od 2000. godine postoji i uspešno radi i ženski košarkaški klub „Karađorđevo“.

Klub je član Košarkaškog saveza Srbije i Sportskog saveza opštine Žitište. Glavni ciljevi i zadaci kluba su masovnost, rad sa mladima, usavršavanje stručnog kadra i postizanje rezultata.

Takmičenje se odvija u ligama Košarkaškog saveza Srbije. Seniori se takmiče u letnjoj ligi regiona 2 Zrenjanin, a seniorke u letnjoj košarkaškoj ligi Vojvodine. Takođe, klub veliku pažnju posvećuje radu sa mlađim kategorijama koji se takmiče u zimskim ligama u više kategorija: pioniri, pionirke i mini basket.

Utakmice seniora i seniorki igraju se na otvorenom terenu u Ban. Karađorđevu, dok mlađe kategorije, zbog nedostatka odgovarajuće sale u Ban. Karađorđevu, moraju svoje utakmice da igraju u sali osnovne škole u Žitištu.

Obično se u toku godine odigra od 70 do 100 prvenstvenih utakmica, održi od 600 do 700 treninga i ukupno se pređe od 7000 do 10000 kilometara, a klubovi sa kojima se takmičimo su uglavnom iz svih gradova Vojvodine.

Trenažni proces odvija se tokom cele godine i klub je postao rasadnik košarkaških talenata, tako da naša deca igraju u klubovima kao što su „Hemofarm“ iz Vršca, „Proleter“ iz Zrenjanina, „Sivac“ iz Sivca, „Sveti Đorđe“ iz Žitišta i drugi.

Klub u svom radu učestvuje na košarkaškim turnirima i organizator je memorijalnog turnira „Nikola i Branka“ koji se održava u septembru mesecu i koji je jedan od najjačih turnira za mlađe kategorije na nivou Srbije. Učesnici su i naši najpoznatiji klubovi kao što su „Partizan“, „Hemofarm“, „Crvena Zvezda“, „Vojvodina“, „Proleter“ i drugi.