VI Memorijalni turnir "Nikola i Branka" 2012.

VI po redu Memorijalni turnir "Nikola i Branka" održan je 15. i 16.09.2012. godine na otvorenom košarkaškom terenu OŠ “Nikola Tesla” u Ban. Karađorđevu.

Prvog dana prisutnima su se obratili Generalni sekretar Sportskog saveza opštine Žitište Smiljka Jakšić i Predsednik opštine Žitište Duško Milićev koji je i otvorio turnir. U subotu 15.09.2012. u muškoj konkurenciji učestvovale su sledeće ekipe, kadetski uzrast: KK “Partizan” Beograd, KK “Hemofarm” Vršac, KK “Sport World” Novi Sad i KK “Karađorđevo”. Rezultati:

prva utakmica: Karađorđevo – Hemofarm 42-81

druga utakmica: Sport World – Partizan 35-66

utakmica za treće mesto: Karađorđevo – Sport World 59-56

utakmica za prvo mesto: Partizan – Hemofarm 57-55

Za najboljeg igrača proglašen je igrač KK “Partizan” Andraš Magdevski.

Drugog dana po prvi put turnir je bio međunarodnog karaktera, a pre intoniranja himni Mađarske i Srbije, prisutnima se obratio i otvorio turnir Predsednik Skupštine opštine Žitište Dragan Milenković. U nedelju, 16.09.2012. u ženskoj konkurenciji učestvovale su sledeće ekipe, kadetkinje: ŽKK “Topolčanka” iz Bačke Topole, ŽKK “Szentes” iz Szentesa-Mađarska i ŽKK "Karađorđevo”. Rezultati:

prva utakmica: Karađorđevo – Szentes 59-80

druga utakmica: Szentes – Topolčanka 32-102

treća utakmica: Karađorđevo – Topolčanka 21-104

Ekipa ŽKK “Proleter” iz Novog Sada zbog bolesti igračica u poslednjem momentu je otkazala učešće na turniru, pa je sistem takmičenja bio po principu svako sa svakim i u konačnom poretku prvi je bio ŽKK “Topolčanka” iz Bačke Topole, drugi ŽKK “Szentes” iz Szentesa-Mađarska i treće mesto ŽKK “Karađorđevo”.

Za najbolju igračicu proglašena je igračica ŽKK “Szentes” Iboja Torkeš.

Pehare, diplome i medalje uručio je trener košarkaškog kluba "Karađorđevo" Milan Plećaš, a najboljem igraču i igračici porodice nastradalih košarkaša Nikole Radovića i Branke Suše poklonile su knjige.

Sponzori turnira ove godine bili su: Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, AD “Dijamant” Zrenjanin, Skupština opštine Žitište, Mesna zajednica Banatsko Karađorđevo, Sportski savez opštine Žitište, ZZ “Karađorđevo”, DOO “Korajlija” Ban. Karađorđevo, Lovačko društvo “Papo” i Udruženje žena “Vidovdan” Ban. Karadjordjevo. Program je vodila Marija Bolesnikov.