X Memorijalni turnir "Nikola i Branka" 2017

X po redu Memorijalni turnir "Nikola i Branka" održan je 09. i 10.09.2017. godine u novoj hali OŠ “Nikola Tesla” u Banatskom Karađorđevu.

Na svečanom otvaranju Memorijalnog turnira, Ivana Mileusnić, glumica amaterskog pozorišta “Jovica Jelić“ iz Banatskog Karađorđeva, poželela je dobrodošlicu ekipama i još jednom evocirala uspomene na tragično preminule Nikolu Radovića i Branku Sušu. Posle toga intonirana je himna Republike Srbije. Pevačka grupa KUD-a “Ilija Preradović” otpevala je pesmu Ličanka, a škola folklora iz Banatskog Karađorđeva predstavila se sa spletom igara iz Srbije. Predsednik saveta mesne zajednice Banatsko Karađorđevo, Mladen Ajduković, obratio se prisutnima, a turnir je otvorio Predsednik opštine, Mitar Vučurević.

U subotu, 09.09.2017. godine, u muškoj konkurenciji učestvovale su sledeće ekipe, seniorski uzrast: KK “Sport’s World” (kadeti) Novi Sad, KK “Kris Kros” Pančevo, KK “Proleter” Zrenjanin i KK “Karađorđevo”.

Rezultati:

  • prva utakmica: Karađorđevo – Sport’s World 84:80
  • druga utakmica: Kris Kros – Proleter 82:87
  • utakmica za treće mesto: Kris Kros – Sport’s World 96:67
  • utakmica za prvo mesto: Proleter – Karađorđevo 112:84

Za najboljeg igrača proglašen je igrač KK “Proleter”, Milaković Marko.

Drugi dan tradicionalno je bio rezervisan za takmičenje u ženskoj konkurenciji. Prisutne je u ime domaćina pozdravio Milan Stupar, voditelj RTV Santos Zrenjanin, a posle intoniranja himne Republike Srbije otvaranje su uveličale članice KUD-a „Ilija Preradović“ iz Banatskog Karađorđeva. Turnir je otvorila Generalna sekretarka Sportskog saveza opštine Žitište, Smiljka Jakšić.

U nedelju, 10.09.2017. godine, u ženskoj konkurenciji učestvovale su sledeće ekipe, seniorke: ŽKK “Sivac” iz Sivca, ŽKK “Proleter” iz Novog Sada, ŽKK “Jedinstvo” iz Novog Bečeja i ŽKK “Karađorđevo”.

Rezultati:

  • prva utakmica: Karađorđevo – Sivac 39:45
  • druga utakmica: Jedinstvo – Proleter 43:48
  • utakmica za treće mesto: Karađorđevo – Jedinstvo 48:53
  • utakmica za prvo mesto: Sivac – Proleter: 57:44

Za najbolju igračicu turnira proglašena je igračica ŽKK “Sivac”, Repček Sofija.

Pehare, diplome i medalje uručio je predsednik košarkaškog kluba "Karađorđevo" Dragan Uzelac, a najboljem igraču i igračici majke nastradalih košarkaša Nikole Radovića i Branke Suše poklonile su knjige.

Ovim putem zahvaljujemo se voditeljima programa Ivani Mileusnić i Milanu Stuparu kao i čoveku zaduženom za prijatnu atmosferu i zabavu DJ Radetu Drakuliću.

Sponzori turnira ove godine bili su: Mesna zajednica Banatsko Karađorđevo, Sportski savez opštine Žitište, Opština Žitište, ZZ “Karađorđevo” i OŠ “Nikola Tesla” Banatsko Karađorđevo.

U galeriji možete pogledati fotografije sa turnira, 09.09.2017. i 10.09.2017.