XII Memorijalni turnir "Nikola i Branka" 2019

XII po redu Memorijalni turnir "Nikola i Branka" održan je u subotu 14.09.2019. godine u novoj hali OŠ “Nikola Tesla” u Banatskom Karađorđevu. Za razliku od prethodnih godina, turnir je održan u jednom danu.

Na svečanom otvaranju Memorijalnog turnira Milan Stupar, prijatelj kluba i novinar RTV Santos, poželeo je dobrodošlicu ekipama i još jednom evocirao uspomene na tragično preminule Nikolu Radovića i Branku Sušu. Posle intoniranja himne Republike Srbije prisutnima se obratio predsednik Saveta mesne zajednice Banatsko Karađorđevo Mladen Ajduković. Zatim se prisutnima obratila i generalna sekretarka Sportskog saveza Opštine Žitište Smiljka Jakšić. Turnir je tradicionalno otvorio predsednik Opštine Žitište Mitar Vučurević.

U muškoj konkurenciji učestvovale su ekipe, juniorski uzrast: KK “Proleter” Zrenjanin i domaćin KK “Karađorđevo”.

Pobednik XII Memorijalnog turnira “Nikola i Branka” je KK “Karađorđevo” koji je u veoma uzbudljivoj utakmici savladao zrenjaninski “Proleter”.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je igrač KK “Karađorđevo” Dušan Budisavljević.

U ženskoj konkurenciji učestvovale su sledeće ekipe, seniorke: ŽKK “Sivac” iz Sivca, ŽKK “Elemir” iz Elemira, ŽKK “Topolčanka” iz Bačke Topole i ŽKK “Karađorđevo”.

Pobednik XII Memorijalnog turnira “Nikola i Branka” je “Topolčanka”, drugo mesto je pripalo ekipi “Sivac”, treće mesto je osvojila ekipa domaćina “Karađorđevo”, a četvrto mesto je pripalo najmlađoj ekipi “Elemir”.

Za najbolju igračicu turnira proglašena je igračica ŽKK “Topolčanke” Nikolina Stošić.

Pehare za osvojena prva tri mesta i za najboljeg igrača i igračicu, obezbedio je sportski savez opštine Žitište, a uručio je trener košarkaškog kluba "Karađorđevo" Milan Plećaš.

Najboljem igraču i igračici majke nastradalih Nikole Radovića i Branke Suše poklonile su knjige.

Ovim putem zahvaljujemo se voditelju programa Milanu Stuparu.

Sponzori turnira ove godine bili su: Mesna zajednica Banatsko Karađorđevo, Sportski savez opštine Žitište, Opština Žitište, i OŠ “Nikola Tesla” Banatsko Karađorđevo.

U galeriji možete pogledati slike sa turnira.