IX Memorijalni turnir "Nikola i Branka" 2015.

IX po redu Memorijalni turnir "Nikola i Branka" održan je 12. i 13. 09.2015. godine na otvorenom košarkaškom terenu OŠ “Nikola Tesla” u Ban. Karađorđevu.

Na svečanom otvaranju memorijalnog turnira Vesna Ćuk je poželela dobrodošlicu ekipama i još jednom evocirala uspomene na tragično preminule Nikolu i Branku. Himnu Republike Srbije otpevao je operski pevač Nikola Basta, a škola folklora iz Banatskog Karađorđeva predstavila se sa spletom igara iz Srbije. Predsednik saveta mesne zajednice Banatsko Karađorđevo Mladen Ajduković obratio se prisutnima, a turnir je otvorio narodni poslanik Mirko Krlić.

U subotu 12.09.2015. u muškoj konkurenciji učestvovale su sledeće ekipe, kadetski uzrast: KK “Sport World” Novi Sad, KK "Kris Kros " Pančevo, KK "Proleter Naftagas" Zrenjanin i KK "Karađorđevo".

 

 

Rezultati:

- prva utakmica:                Sport World-Kris Kros 77-90

- druga utakmica:               Karađorđevo-Proleter Naftagas 61-107

- utakmica za treće mesto: Karađorđevo-Sport World 72-112

- utakmica za prvo mesto:  Proleter Naftagas-Kris Kros 108-75

Za najboljeg igrača proglašen je igrač KK “Proleter Naftagasa” Aleksa Paun.

Drugog dana, tradicionalno rezervisanog za takmičenje u ženskoj konkurenciji, prisutne je pozdravila i otvorila turnir Generalna sekretarka Sportskog saveza opštine Žitište Smiljka Jakšić.

U nedelju, 13.09.2015. u ženskoj konkurenciji učestvovale su sledeće ekipe, juniorke: ŽKK “Sivac” iz Sivca, ŽKK "Kris Kros” iz Pančeva, ŽKK “Jedinstvo” iz Novog Bečeja i ŽKK "Karađorđevo”.

 

 

Rezultati:

- prva utakmica:                 Karađorđevo-Sivac 29-71

- druga utakmica:               Jedinstvo-Kris Kros 61-49

- utakmica za treće mesto:  Karađorđevo –Kris Kros 59-51

- utakmica za prvo mesto:  Sivac-Jedinstvo: 44-43

Za najbolju igračicu turnira proglašena je igračica iz ŽKK “Sivac” Jovana Mirosavljev.

Pehare, diplome i medalje uručio je predsednik košarkaškog kluba "Karađorđevo" Dragan Uzelac, a najboljem igraču i igračici porodice nastradalih košarkaša Nikole Radovića i Branke Suše poklonile su knjige.

Ovim putem zahvaljujemo se voditelju programa Milanu Stuparu i čoveku zaduženom za prijatnu atmosferu i zabavu DJ Radetu Drakuliću.

Sponzori turnira ove godine bili su: Mesna zajednica Banatsko Karađorđevo, Sportski savez opštine Žitište, ZZ “Karađorđevo”, DOO “Korajlija” Ban. Karađorđevo, Udruženje žena “Vidovdan” Banatsko Karađorđevo, “Semenarna kop” i OŠ “Nikola Tesla” Banatsko Karađorđevo.

U galeriji možete pogledati fotografije sa turnira.