XI Memorijalni turnir "Nikola i Branka" 2018

XI po redu Memorijalni turnir "Nikola i Branka" održan je 15. i 16.09.2018. godine u novoj hali OŠ “Nikola Tesla” u Banatskom Karađorđevu.

 

 

Na svečanom otvaranju Memorijalnog turnira, Milan Stupar, novinar RTV Santos Zrenjanin, poželeo je dobrodošlicu ekipama i još jednom evocirao uspomene na tragično preminule Nikolu Radovića i Branku Sušu. Himnu Republike Srbije otpevao je operski pevač Nikola Basta, poreklom iz Banatskog Karađorđeva.

 

Nakon obraćanja predsednika Saveta mesne zajednice Banatsko Karađorđevo Mladena Ajdukovića, Nikola Basta otpevao je još dve pesme i još jednom ostavio bez daha učesnike turnira i publiku. Prisutnima se potom obratio predsednik Opštine Žitište Mitar Vučurević, a turnir je otvorio narodni poslanik Marko Šijan.

 

U subotu, 15.09.2018. godine, u muškoj konkurenciji učestvovale su sledeće ekipe, juniorski uzrast: KK “Odeon Basket” Novi Sad, KK “Sloboda” Novi Sad, KK “Petrovgrad” Zrenjanin i KK “Karađorđevo”.

 

Rezultati:

  • prva utakmica: Karađorđevo – Odeon Basket 53:81
  • druga utakmica: Petrovgrad – Sloboda 82:85
  • utakmica za treće mesto: Karađorđevo – Petrovgrad 58:74
  • utakmica za prvo mesto: Sloboda – Odeon Basket 69:76

 

Za najboljeg igrača proglašen je igrač KK “Odeon Basket” Nikola Ćurčić.

 

 

Drugi dan tradicionalno je bio rezervisan za takmičenje u ženskoj konkurenciji. Prisutne je u ime domaćina pozdravio Milan Stupar, voditelj RTV Santos Zrenjanin, a posle intoniranja himne Republike Srbije otvaranje su uveličale članice KUD-a „Ilija Preradović“ iz Banatskog Karađorđeva. Turnir je otvorila Generalna sekretarka Sportskog saveza opštine Žitište Smiljka Jakšić.

 

U nedelju, 16.09.2018. godine, u ženskoj konkurenciji učestvovale su sledeće ekipe, seniorke: ŽKK “Sivac” iz Sivca, ŽKK “Girl Basket” iz Beograda, ŽKK “Karaburma” iz Beograda i ŽKK “Karađorđevo”.

 

 

Rezultati:

  • prva utakmica: Girl Basket – Sivac 50:48
  • druga utakmica: Karađorđevo – Karaburma 32:81
  • utakmica za treće mesto: Karađorđevo – Sivac 32:55
  • utakmica za prvo mesto: Karaburma – Girl Basket 84:47

 

Za najbolju igračicu turnira proglašena je igračica ŽKK “Karaburma” Marija Ristić.

 

 

Pehare, diplome i medalje uručio je predsednik košarkaškog kluba "Karađorđevo" Dragan Uzelac, a najboljem igraču i igračici majke nastradalih košarkaša Nikole Radovića i Branke Suše poklonile su knjige.Ovim putem zahvaljujemo se voditelju programa Milanu Stuparu, kao i čoveku zaduženom za prijatnu atmosferu i zabavu DJ Radetu Drakuliću.

 

Sponzori turnira ove godine bili su: Mesna zajednica Banatsko Karađorđevo, Sportski savez opštine Žitište, Opština Žitište, ZZ “Karađorđevo” i OŠ “Nikola Tesla” Banatsko Karađorđevo.

 

U galeriji možete pogledati fotografije sa turnira, 15.09.2018. i 16.09.2018.