VIII Memorijalni turnir "Nikola i Branka" 2014.

VIII po redu Memorijalni turnir "Nikola i Branka" održan je 13. i 14.09.2014. godine. Turnir je trebalo da se održi na otvorenom košarkaškom terenu OŠ "Nikola Tesla" u Banatskom Karađorđevu, ali, na žalost, već drugu godinu za redom vremenske prilike to nisu dozvolile. Prvog dana turnir je održan u sali OŠ u Krajišniku, a drugog dana u sali OŠ u Žitištu. Ovom prilikom zahvaljujemo se osnovnim školama u Krajišniku i Žitištu na ukazanom gostoprimstvu.

Prvog dana prisutne je pozdravila Generalna sekretarka Sportskog saveza opštine Žitište Smiljka Jakšić, a zatim su se obratili Predsednik Saveta mesne zajednice Banatsko Karađorđevo Mladen Ajduković, Načelnik Srednjebanatskog okruga Dušan Šijan i Predsednik Skupštine opštine Žitište Dragan Milenković, koji je i otvorio turnir. Turnir je otvoren u Ban. Karađorđevu, a utakmice su, zbog kiše, odigrane u sali OŠ "Slavko Rodić" u Krajišniku.

U subotu, 13.09.2014. u ženskoj konkurenciji učestvovale su sledeće ekipe, juniorke: ŽKK "Sloga" iz Plandišta, ŽKK "Jedinstvo" iz Novog Bečeja, ŽKK "Topolčanka" iz Bačke Topole i domaćin  ŽKK "Karađorđevo".

 

 

Rezultati:

prva utakmica: Karađorđevo-Jedinstvo 34 – 42

druga utakmica: Topolčanka-Sloga 68 – 41

utakmica za treće mesto: Karađorđevo – Sloga 59-55

utakmica za prvo mesto: Topolčanka – Jedinstvo 80-21

Za najbolju igračicu proglašena je igračica ŽKK "Topolčanka" Marija Pojužina.

Pehare, diplome i medalje uručila je Smiljka Jakšić, a najboljoj igračici majka nastradale igračice Branke Suše poklonila je knjigu.

Drugog dana prisutnima se obratila Generalna sekretarka Sportskog saveza opštine Žitište Smiljka Jakšić, Predsednik Saveta mesne zajednice Banatsko Karađorđevo Mladen Ajduković i Predsednik Skupštine opštine Žitište Dragan Milenković, koji je i otvorio turnir. Turnir je otvoren u sali OŠ "Sveti Sava" u Žitištu gde su odigrane i sve utakmice.

U nedelju 14.09.2014. u muškoj konkurenciji učestvovale su sledeće ekipe, kadetski uzrast: KK "Partizan" iz Beograda, KK "Sport’s World" iz Novog Sada, KK "Kris Kros" iz Pančeva i domaćin KK "Karađorđevo".

 

 

Rezultati:

prva utakmica: Sport’s World – Kris Kros 84-77

druga utakmica: Karađorđevo – Partizan 56-86

utakmica za treće mesto: Karađorđevo – Kris Kros 58-64

utakmica za prvo mesto: Partizan – Sport’s World 83-39

Za najboljeg igrača proglašen je igrač KK "Partizan" Marko Ćosić.

Pehare, diplome i medalje uručila je Smiljka Jakšić, a najboljem igraču majka nastradalog košarkaša Nikole Radovića poklonila je knjigu.

Sponzori turnira ove godine bili su: Mesna zajednica Ban. Karađorđevo, Sportski savez opštine Žitište, ZZ "Karađorđevo", DOO “Korajlija” Ban. Karađorđevo, Udruženje žena "Vidovdan" Ban. Karađorđevo, Udruženje građana "Moje parče Evrope", "Agroprimat" doo Vladimirci, "Semenarna cop" i OŠ "Nikola Tesla" Ban. Karađorđevo.

Ovim putem zahvaljujemo se Milanu Stuparu, voditelju programa i Radi Drakuliću, di-džej Prnji, koji su se pobrinuli da turnir protekne u prijatnoj atmosferi.

U Galeriji možete pogledati fotografije sa turnira.